Venedig dag 7

Fel fel fel fel 

Gårdagkvällen blev inte som jag skrivit. Blev kvar här på hotellet baddandes med kalla handdukar på ”röda brännor”. Alltså Becca var inte ensam om att vara rödast. Babsan var visst röd på ryggen, på baksidan låren, i knävecken, på vaderna och på den översta ”maglimpan” :D Aj aj aj! Men idag är det lugnt igen!



 VENEDIG

Gick från hotellet i morse kl. 7.00 och kom hem på kvällen kl. 00.15. Lååång dag med många många intryck.

På tåget på väg till Venedig så upptäckte vi att minneskortet till kameran var kvar i datorn...... Ooops.. Vi fixade ett nytt i första affären vi kom till så det var lugnt.

 

Tågresan

Det var en lång tågresa på sammanlagt 4 timmar. Vi tog inte med några böcker så: Becca "Tatuerade" oss, på Marina syntes detta:



Den blev populär så hon fick rita en minivariant på en liten tjej som satt bredvid :D



Väl framme i Venedig så var det tre saker jag ville se: Mariakyrkan, Rialtobron och Marcusplatsen.



Mariakyrkan

Inne i kyrkan fick vi inte ta kort, men det var mycket vackra bilder och detaljer överallt. Vi förstod inte allt men det är iallfall roligt att ha sett.
I klosterdelen, hade de en utställning, som jag personligen inte tyckte passade in alls i omgivningen, såg helt fel ut. Men Becca tyckte det var så kul att fota alla ”konstverk”



Det här kändes rätt och vackert inne på ett kloster!



Men vad är det här?? hmm.. massa såna "konstiga föremål" med starka färger fanns här inne

När man gick mellan Maria kyrkan och Marcusplatsen gick man över

Rialto bron 

Bron var en vacker och mycket stor bro. Den var så bred att i mitten av den fanns det butiker :D Och det upptäckte vi inte förrän på tillbakavägen.





Detta var utsikten högst uppe på bron - från den ena sidan då förstårs :P



Markusplatsen

På Markusplatsen var det otroligt mycket folk, vi nöjde oss med att gå en runda och fotografera de vackra byggnaderna och hamnen.

 





Om vi ville mata duvorna själva - 5 euro - nope det gjorde vi inte :)





Stor kanal eller hamn vid Marcusplatsen





På torget







Kanalerna

Det var synd att vi inte hann med en gondoltur, det hade varit värt pengarna, kanalerna med omkringliggande hus med portar direkt vid vattnet var verkligen något att se.

 











Gränderna

Underbara trånga gränder med gamla och slitna hus, men ändå så vackert. Gränderna var verkligen smala och på vissa ställen kunde man gå i gångar. Vid ett par ställen fick man den där känslan av Lady och Lufsen, där kunde vi se klädesplagg hänga mellan lägenheterna högt uppe i gränden.

 






Vissa smalare än andra




Kortkorta människor här :P



Association till Lady Lufsen med nytvättade kläder hängandes i gränden





Trängseln

trängseln var verkligen inte rolig alls, på vissa ställen blev de trånga gränderna nästan oframkomliga och då tappar man känslan, för man är så koncentrerad på att kryssa mellan människor.

Shoppingen

Det fanns en speciell typ av butiker överallt. Där hade man karnevalmasker i alla möjliga färger och med fjädrar och klänningar från, ja vet inte , men typ 1600-tal kanske. På vissa ställen hade man även hemmagjorda dockor. Rebecca var grymt fascinerad av maskerna medan Marina tittade på dockorna.

 

Efter inköp av dylik mask :D



Och jovisst fick Marina en docka men har ingenbild på den :)



Tiggarna

Vi har ju nämnt det här med olika sätt att försörja sig på se nedan.



Liksom silvergubbarna i tidigare inlägg så är detta ett träd som "dansar" med en fjäril coh någon form av underhållning.


Även om vi tycker att det är lite speciella "yrken" och sätt att försörja sig så blev tjejerna och jag idag illa berörda av ett annat sätt att försörja sig på. Det var alla dessa tiggare som satt eller mer eller mindre halvlåg lite överallt med en burk. Och tittade man på dom så tittade dom tillbaka med lidande i blicken. Det tyckte vi var oerhört jobbigt. Usch att sitta så hela dagarna och se vemodiga ut, inget liv jag önskar någon. Jag hoppas verkligen att deras kvällar ser annorlunda ut.

 

Dagens tur i oturen

På Markusplatsen köpte tjejerna en varsin munktröja som det stod "I love Venize" på som Rebecca bar i en påse. När tjejerna är inne och provar klänningar i en affär så upptäcker Rebecca att påsen är borta.... !!!! Vart kan den vara... Marina och jag springer tillbaka till glassbaren som är det första vi kommer att tänka på i ”paniken”, men där är den inte. Då kommer Becca springandes, det är i den förra affären vi var på. Och när vi kommer dit så har butikstjejen lagt undan påsen.. Vilken tur vi hade :D

 

Skaldjur på armen

Vi kommer gåendes vid kajen bland restaurangerna längs en kanal vid bron Riolte. Plötsligt slänger en servitör fram en hummer framför ansiktet på mig. Jag blir skiträdd och hoppar till och både Becca och jag går ifrån en bit. Men modiga Marina stannar kvar och pratar med servitören som lägger hummern på hennes arm. Marina tycker bara det är coolt. Och när servitören tar tillbaka hummern viftar han den skämtsamt mot Becca, som ryggar tillbaka. hihi!!! Servitören tyckte nog att det var roligt att vi var rädda för hummern.

 

Men så här ser en modig Marina ut när hon håller den iallafall :D






 




Andra bilder från Venedig




Mat - gott gotti gott gott






Glass - ännu gotti gottigare







Dagens "spänning"

På väg med tåget tillbaka hamnar vi mitt i en konfrontation mellan en aggressiv tysk kille med ett sällskap som håller honom tillbaka och ett gäng unga killar från "okänt" land, alltså vi vet inte varifrån :). Rebecca, hon kliver emellan och vill hoppa in på tåget och frågar de unga killarna lite kaxigt, ”ska ni ut eller in på tåget?” Väl på tåget så ser jag till att komma en bra bit från grabbarna till en annan vagn, jag har ingen lust att ha dom nära mig, för jag tyckte det var obehagligt. Uppenbarligen tyckte andra det med för polis blev tillkallad och de gick igenom tåget – så tåget kom iväg en kvart för sent.

"Fri tolkning"
"Om du blir attackerad av en hammare - spring mot utgången!!!"
Hehehe

 


Många äventyr idag - och vi ramlar in i Rimini trötta men nöjda!!!

:D

 


Kommentarer
Postat av: Maria K

Spännande dag!

2011-07-24 @ 21:38:17
URL: http://gomorronsol.blogg.se/
Postat av: ingiz

lika varkert som jag mindes det ;)

2011-07-24 @ 22:13:43
Postat av: Anonym

Åååååh, Venedig!!! :D Underbara stad!!! :) Kärlek!!!<3

2011-07-27 @ 00:12:40
Postat av: Barbro

Ja en underbart vacker stad! Återkommer gärna dit typ under maj eller så någon annan gång, helst med lite mindre folk, men det kanske inte finns någon årstid då det är mindre folk där :P

2011-07-27 @ 18:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0